RON_0201-300x213“Voor iedereen die verbaasd stond bij het onmogelijke van gisteren, ging geloven in de droom van morgen en helpen bij de werkelijkheid van vandaag.”

Het zijn de woorden van Herma van Piekeren.

Herma van Piekeren, creatieve duizendpoot, waar het enthousiasme vanaf spat. Door haar bijzondere manier van optreden en communiceren is zij in staat om het beste uit iemand naar boven te halen. Zij maakt dingen los in mensen waardoor deze op een hoger niveau gaan functioneren.

Door haar jarenlange inzet voor de Noordwijkse gemeenschap heeft zij de cultuur in Noordwijk op een hoger plan gebracht. Vanuit haar netwerk in de wereld van theater en muziek, vooral ook de klassieke muziek,  weet zij professionele toppers te koppelen aan amateurs uit Noordwijk. Hierdoor worden er producties gemaakt die van hoog niveau zijn. Dit doet zij al vele jaren als oprichter en grote stuwende kracht achter de Stichting Kunstklank. Jaarlijks verzorgt de stichting talloze culturele evenementen in Noordwijk die heel veel toeschouwers trekken.

Deze evenementen kunnen met recht door de deelname van ontelbare vrijwilligers een bindende factor in de Noordwijkse samenleving worden genoemd. “Community Art” van het zuiverste water.

Ook voor kinderen uit ons dorp is Herma zeer actief. Het door haar opgerichte en gedirigeerde Kleijnkoor is een kweekvijver voor jong talent. Vele jonge mensen wisten door de begeleiding van Herma door te breken in landelijk bekende musicals.  Maar ook het koor zelf is populair. Onlangs waren nog de door dit koor gezongen Christmas Carols te beluisteren in de kerk.

Om het culturele erfgoed van Noordwijk bekend te maken bij de jeugd van de basisschool organiseerde Herma rondwandelingen met I-pod. Ook voor toeristen en inwoners van Noordwijk organiseerde zij rondwandelingen met als afsluiting een concert op een bijzondere locatie.

Niemand doet ooit een tevergeefs beroep op haar creatieve talenten, zo ook dit jaar voor de Stichting Samenloop voor Hoop of basisscholen die een musical willen organiseren maar niet weten hoe dat te doen.

Haar jarenlange inzet voor de cultuur in Noordwijk is van onschatbare waarde.

Kortom de jury was unaniem van mening dat Herma van Piekeren de terechte winnaar is en zich een jaar lang Noordwijker van het Jaar mag noemen.